U herkent dat vast wel: uw moederconcern vraagt u, als Nederlandse business unit, uw financiële administratie te conformeren aan de groepsrapportage. Conform de GAAP die zij toepassen. Maar u hebt ook te maken met lokale fiscale en accounting regels. Hoe richt u nu de administratie in, zodat u aan de lokale vereisten kunt voldoen en ook de CFO tevreden kunt houden?

Of herkent u dit? Binnen uw bedrijf is de financiële administratie niet goed georganiseerd. Het financiële inzicht in de bedrijfsactiviteiten ontbreekt en men blijft de administratieve problemen voor zich uitschuiven. Toch komt er een moment dat er zoveel puin voor de bulldozer ligt, dat deze te weinig paardenkrachten heeft om zijn werk te kunnen blijven doen. Tijd om in te grijpen.

 

Compliance management

De activiteiten in uw organisatie zijn meestal sterk gericht op het realiseren van de commerciële doelstellingen. Zeker in het begin is er weinig aandacht en capaciteit voor het inrichten en voeren van een solide administratie. Maar de knelpunten komen vroeg of laat toch boven water. Dat begint meestal in de auditfase. En dan wordt het pas echt lastig. U doet er dus verstandig aan uw administratie vanaf dag één goed in te richten.
Uw Nederlandse bedrijfsactiviteiten moeten transparant geadministreerd worden. Daarbij bent u onderhevig aan de Nederlandse administratieve en fiscale regelgeving. Als onderdeel van de buitenlandse groep aan wie u rapporteert valt dat niet mee. Meerdere rapportages moeten op elkaar aansluiten, ieder compliant met zijn eigen regelgeving. Uw statutaire jaarrekening, de fiscale aangifte en rapportage en de groepsrapportage. Kortom: compliance management.

 

Inzicht = rust

Als u uw administratieve processen goed inricht, managet en beheert, als de informatiestroom constant verloopt met steeds de juiste gegevens, dan is de noodzaak om te veranderen klein. Dan ontstaat rust. Want u wilt kunnen zeggen hoe uw business er over een aantal maanden uitziet. Met de informatie van gisteren, de kennis van vandaag en de verwachting van morgen. Dat is precies waar onze activiteiten op gericht zijn.